«

»

nov 02

Facebook belépés

A Facebook főoldalán, a facebook.com oldalon regisztrálhatunk a közösségi portálra, és itt is jelentkezhetünk be. Előfordulhat, hogy az oldal nem magyar nyelven jön be, ilyenkor a portál aljára görgetve a felkínált nyelvek közül válasszuk ki a magyart.

Ha már korábban regisztráltunk, akkor az oldal jobb fölső sarkában az erre fenntartott helyre írhatjuk be az e-mail címünket, valamint a korábban kiválasztott jelszavunkat. Előfordulhat, hogy nem a főoldalról akarunk belépni, mert például egy kollégánk facebookos adatlapját nézzük éppen, azonban ilyenkor is megtaláljuk a belépési területet a jobb fölső sarokban.

Amennyiben egy külső oldalon akarunk belépni, mert mondjuk a Facebook-regisztrációnkkal akarjuk használni (néhány oldal erre lehetőséget ad), akkor az adott oldalon megjelenő utasításokat kell követnünk: ilyenkor egy Facebook-belépés vagy hasonló feliratú gombra kell kattintanunk, majd ez általában egy felugró ablakot nyit meg. Ez az ablak már a facebook.com oldalra irányít (a böngésző címsorában ellenőrizzük le, hogy így van-e), és itt biztonságosan megadhatjuk a belépési adatainkat.

Ha egy külső oldalon a „tetszik” gombra kattintunk vagy a beépített facebookos hozzászólási rendszert akarjuk használni, akkor is be kell lépnünk, de ezt is megtehetjük az adott oldalon: a gomb megnyomása után (Tetszik vagy Hozzászólás elküldése) megadhatjuk a szükséges adatokat.

Aktív bejelentkezések kezelése

A Facebook belépésünk során a “Maradjak bejelentkezve” jelölőnégyzet bepipálásával elérhetjük, hogy ugyanazon a számítógépen, az adott bealításokkal mindaddig bejelentkezve maradjunk, míg a kijelentkezés gombra nem kattintunk.

Nem probléma, ha napokig nem keressük fel az oldalt, ha újból megnyitjuk a facebook.com webcímet, egyből bejelentkezve találjuk magunkat az oldalon.

A probléma akkor adódhat, ha olyan számítógépen állítjuk be ezt az opciót, amit többen használnak, vagy csak véletlen például egy iskolai számítógépre így jelentkezünk be.

Ilyenkor ugyanis bárki, aki leül a számítógéphez és felkeresi a Facebookot, akkor a saját profilunkkal bejelentkezve fog megnyílni az oldal. Szerencsére az aktív bejelentkezések kezelésére is lehetőség nyílik a Facebook beállításai közt, amit bárhonnan menedzselni tudunk. Lépjünk be Facebook profilunkba majd navigáljunk a “Fiókbeállítások” menüpontra.

Keressük az “Aktív bejelentkezések” menüpontot, majd kattintsunk rá. A rendszer kilistázza az összes különböző aktív bejelentkezésünket, mikor használtuk azt utoljára, és megközelítőleg helyileg merre található.
A listában az egyes elemek mellett található “Megszakítás” link segítéségével tudjuk az adott aktív bejelentkezést megszüntetni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>