«

»

nov 03

Gmail fiók törlése

A Gmail-nél a hazai a levelezőszolgáltatókkal (pl. Freemail, Citromail, Indamail) ellentétben jóval több lehetőség van egy fiók megszüntetésére vagy éppen inaktiválásra.

Nem utolsó sorban attól sem kell tartanunk, ha 90 napig nem lépünk be a Gmail vagy egyéb Google szolgáltatásba, akkor inaktívvá válik fiókunk és törlik annak teljes tartalmát, mint például az említett hazai szolgáltatóknál.

Így az a verzió nem működik, hogy hagyjuk fiókunkat, nem lépünk be, majd néhány hónap múlva úgyis inaktív lesz és törlik a tartalmát. Pontosabban az inaktiválás folyamata a Google-nél is megvan, ami alapesetben 9 hónap, de magunk is személyre szabhatjuk az inaktiválási időkorlátot.

Az inaktív fiókba ugyanúgy megérkeznek a bejövő emailek és a fiók tartalmát sem törli a Google, így azok akár több éves inaktív állapot után is elérhetőek.

Ha törölni akarjuk a Gmail fiókunkat, akkor a teljes Google regisztrációnkat kell megszüntetni, ezzel együtt a Gmail szolgáltatásban tárolt információk is törlésre kerülnek.

Ezt a következőképp tehetjük meg:

 1. Az érvényes felhasználónevünkkel és jelszavunkkal jelentkezzünk be a Google rendszerbe
 2. Navigáljunk a jobb felső sarokban található profil lenyíló menüre, majd kattintsunk a “Fiók” linkre
 3. Keressük az oldal alján található “Fiókkezelés” szekciót, és válasszuk a “Fiók lezárása, és a vele kapcsolatos összes szolgáltatási adat törlése” opciót
 4. Válasszuk ki az összes felsorolt Google terméket, melyhez hozzáférésünk van (Csak abban az esetben törölhető a Google fiók, ha az itt felsorolt szolgáltatások mindegyikét kiválasztjuk és tudomásul vesszük, hogy valóban törölni kívánjuk a teljes fiókot.)
 5. A “Jelenlegi jelszó” mezőbe adjuk meg érvényes jelszavunkat
 6. Pipáljuk be a következő opciókat:
  1. - “Igen, törölni akarom a fiókomat.”
  2. - “Igen, megértettem, hogy továbbra is felelős vagyok a függőben lévő pénzügyi tranzakciókért.”
 7. Kattintsunk a “A GOOGLE FIÓK TÖRLÉSE” gombra

A művelet elvégezése után töröltük az egész Google fiókunkat, beleértve az összes szolgáltatásban található adatainkat, tevékenységeinket is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>