«

»

nov 03

Gmail regisztráció

Hogyan hozzunk létre Gmail fiókot?

Nem csupán a Gmail használatához éri meg a következő regisztrációs folyamatot végrehajtani, hanem azért is, mert ezzel minden Google-szolgáltatáshoz érvényes felhasználói fiókot hozunk létre.

A gmail.com címen a „Hozzon létre egy fiókot” gombot kell megnyomnunk: ez egy nagy méretű, szembetűnő felület a jobb oldalon, a bejelentkezésre szolgáló felület alatt. Meg kell adnunk a nevünket, majd a kívánt bejelentkezési azonosítónkat. Ez lesz a felhasználónevünk, amely egyben az e-mail címünk előtagja is lesz (tehát itt adjuk meg azt, amit a @gmail.com rész elé szánunk az e-mail címünkben). Csak az angol ábécé betűit és számokat használjunk. A felhasználónév mezőből elkattintva a rendszer rögtön ellenőrzi, hogy a választott név szabad-e még vagy már valaki használja. Ha a nevet már más használja, a rendszer fölajánl néhány lehetőséget, amelyek nagyon hasonlóak a kívánt nevünkhöz. Ha ezek egyike sem tetszik, akkor találjunk ki másik nevet. A következő két mezőben a kiválasztott jelszavunkat kell megadni.

A regisztrációnál lehetőségünk van egy mobiltelefonszám megadására is, amin keresztül jelszó emlékeztetőt kérhetünk, ha elfelejtettük jelszavunkat.

Egy biztonsági e-mail címet is megadhatunk: ez egy másik saját címünk, amelyre elküldhetik az új jelszavunkat, ha esetleg elfelejtenénk a régit, és nem tudnánk belépni a fiókunkba. Nem kötelező megadni, ha nincsen másik elektronikus levélcímünk, de ha van, akkor ez jó plusz biztonsági elem. A születési időnk megadása is szükséges, ezt a rendszer főleg a különböző megjelenő reklámokhoz használja.
Az országunk megadása után egy képről kell lemásolnunk pár betűt, amivel bizonyítjuk, hogy nem automatizált programként kívánunk regisztrálni, végül pedig az általános szerződési feltétel után létre is hozhatjuk az új gmail fiókunkat. A sikeres regisztráció után máris hozzáférünk a gmail postafiókunkhoz, emellett számos más Google által nyújtott szolgáltatást is igénybe vehetünk.

A regisztráció után egy biztonsági kérdés és válasz megadására is lehetőség van, ami ugyancsak a fiókunk feletti hatalom megtartására szolgálhat.

Olyan kérdést érdemes választani, amelyre csak mi tudjuk a választ (mi volt az első telefonszámunk vagy hogyan hívták a legelső tanárunkat stb.). A kérdés kiválasztása után megadjuk a választ is. A későbbiekben ez is egyféle jelszóként fog működni: ha véletlenül elfelejtenénk a fiókunk valódi jelszavát, lehetőséget kapunk, hogy erre a biztonsági kérdésre feleljünk, jó válasz esetén pedig hozzáférünk a fiókunkhoz. Éppen ezért ezt a kérdést és választ is kezeljük olyan bizalmasan, mint a rendes jelszavunkat!

Gmail tárhely bővítése

Ha nem lenne elegendő a kiemelkedően magas 10GB tárterület leveleink online tárolására, akkor a Google Drive segítségével további tárhelyre tehetünk szert. Ez a szolgáltatás már fizetős még pedig legkevesebb 2,49 dollárba kerül havonta.

A szolgáltatás igénybevételével 25 GB-ra bővül Gmail tárhelyünk, illetve további 25 GB áll rendelkezésre a Google Drive és Google+ szolgáltatások használatánál is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>